Cara, creu i cantell

Ni bipartidisme PSOE-PP (ja és vell parlar de PPPSOE), ni oposició Catalunya versus l’España centralista: PSOE, PP i CiU s’han  unit per aprovar la llei Sinde. Ja ens temíem que la petita victòria del desembre era un mirall, que ja ens ho trobaríem al Senat a poc tardar. I així ha estat.

Amb les modificacions introduïdes pel PP, un magistrat disposarà de 24 hores per donar per autoritzar l’exigència, per part de la comissió ministerial (els «amiguets») de les dades del presumpte infractor al servei d’ISP. La resta de terminis que el document estables per a la resta de passos són igualment peremptoris (dos dies, tres, cinc): quan ha treballat la justícia espanyola a aquest ritme? pot, materialment, fer-ho? tanta pressió exerceix aquest lobby sobre el govern espanyol (i sobre la resta de partits que s’han sumat a la maniobra) com per imposar uns terminis que no es compleixen ni en casos de violència de gènere, on persones innocents tenen la vida en perill?

Això sí, com a contrapartida, el PP exigeix la reforma del Cànon en un termini màxim de tres mesos des de l’entrada en vigor de la llei: respectaran aquest termini, molt més relaxat que els que la llei imposa? la nova legislació sobre el cànon realment respectarà la legislació europea? i, finalment, quin sentit té exigir aquesta reforma, si ja era ineludible des del moment que el tribunal europeu de justícia s’hi va manifestar? Francament, em sona a establir per llei que la terra és rodona…

Ara, però, no sé què em preocupa més, si el perill que van a córrer amb aquesta llei alguns drets fonamentals o la confirmació del que ens temíem: que tots els polítics són iguals, que les ideologies han desaparegut i que només els interessa arribar a acords que els permetin omplir-se la butxaca.

I m’entristeix veure que CiU, per no quedar fora d’una en una qüestió on ens juguem els drets fonamentals, hagi acceptat ser el cantell: no han vist que la creu i la cara, el PSOE i el PP, han acabat per convertir-se en dues creus?

No anem bé.

 

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Legislació, Maniobres polítiques, Xarxa neutral i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s