Més atacs contra el valencià

Més atacs contra el valencià, al País Valencià, per part del govern «valencià».

A través del bloc La paraula nostra, m’assabento de dos atacs (més) contra l’ús del valencià que, sota la tenebra de la brutal censura a TV3, han passat desapercebuts al nord de Vinaròs.

De primer, el conseller d’Educació que més mal ha fet al valencià de la història ha anunciat una ordre per la qual els alumnes es podran examinar en la llengua que vulguin, independentment d’en quina llengua s’hagi estat impartint. Sindicats i col·lecius de professors ja han denunciat que l’objectiu d’aquesta ordre és devaluar l’ús del valencià en el sistema educatiu; el que, afegeixo jo, equival a devaluar-lo socialment, perquè fora del sistema educatiu, és una llengua clarament marginada, com ho són també els seus parlants.

I, en segon lloc, el mateix escabrós personatge ha anunciat la intenció d’aplicar al País Valencià la política lingüística que el PP està aplicant a Galícia: eliminació de les línies en valencià i substitució per un sistema on els continguts s’impartiran «equilibradament» entre valencià, castellà i anglès.

Com a docent, sempre he pensat que el sistema de línies língüístiques separades era la millor manera de construir ghettos i de dividir la societat en faccions enfrontades més fàcils de dominar. Com a valencià, sempre he tingut clar en què consisteix el concepte d’«equilibri lingüístic» per al PP. En conseqüència, estic convençut que, fora de Catalunya, un model lingüístic basat en la integració està condemnat a la castellanització més imperialista.

I això és el que promet el PP a València: imperialisme castellá. Suposo que forma part de les celebracions commemoratives del 23-F.

¡Viva Franco!

¡Arriba España!

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Ensenyament, Maniobres polítiques. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s