NoLesVotes: surt de l’armari!

NoLesVotes.com. El compte enrere marca 80 dies fins a les eleccions i la iniciativa avança. Prop de 450.000 visites úniques; uns 29.000 clics sobre el «M’agrada» del Facebook. La seva onada ha arribat a una part significativa de la xarxa; però, quina repercussió està tenint sobre el conjunt de la societat?

Aquests dies he estat parlant amb persones que, o bé no tenen Internet, o bé el fan servir molt poc. I, o bé no han escoltat parlar del tema, o bé només n’han sentit alguna cosa pels meus comentaris. És a dir, no res.

Tanmateix, el moviment no ha passat desapercebut. Els atacs i les manipulacions, la campanya d’intoxicació mediàtica, ja han començat. A jutjar per les reaccions, hom dirà que el PSOE preveu ser el més perjudicat pel NoLesVotes. No és d’estranyar: el votant d’esquerres té més on triar, a diferència del de dretes, que només té una opció real.

Potser tenen raó, no ho sé. Però l’argument que fan servir («o nosaltres, o el caos») no és convincent («vosaltres o el caos? si sou el mateix!»). Queda molt de temps per davant, el missatge pot arribar també als votants de dretes, si s’explica amb temps i si s’explica bé.

De tota manera, una cosa està clara: NoLesVotes encara no ha arribat al carrer; la major part dels ciutadans no n’han sentit parlar. Cal conjurar aquest perill, cal evitar que siguin els partits de «l’eix del mal» els primers a explicar en què consisteix aquesta iniciativa. Ja han comença a fer-ho, i no els ha fet vergonya mentir de forma descarada. NoLesVotes ha de sortir de l’armari (o de la xarxa) i ha d’arribar a tota la societat.

És difícil, però, que un grup heterogeni i d’organització difusa (per dir-ho suaument) trobi els recursos per fer aquest pas. Les televisions, sospito, estan tancades. Potser seria factible, no ho sé, publicar un manifest en la premsa «de paper», una versió del que ja apareix en el web, explicant els ets i els uts d’aquesta iniciativa. Llogar una plana en els diaris de referència, el mateix dia, hauria de ser una opció assequible; no ho sé, però tal volta es podria iniciar una subscripció popular per sufragar aquesta inversió. Voleu dir que, entre els gairebé 30.000 ciutadans que han clicat sobre el «M’agrada» no en trobarem 3.000 disposats a oferir el cost d’un cafè, o d’un paquet de tabac, per col·laborar en la difusió de la protesta?

Penseu-ho (pensem’ho) bé: un cafè, un paquet de tabac.

Plaça Tahrir, per Maged Helal

Plaça Tahrir, per Maged Helal (CC BY)

Uns pocs quilòmetres al sud, centenars de persones han donat molt més.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en NoLesVotes i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s